Світловодським очільникам не вдалося звільнити приміщення від комунальної «присоски» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Делегація у складі представників КП «Житлосвіту-2012», виконкомівського юриста та міліціонера, яку особисто очолив міський голова Світловодська Юрій Котенко, прибула вчора на вулицю Суворова, 5, щоб звільнити приміщення «Сервіспромексперту» (про юридичний статус підприємства – нижче) приміщення. Та так і не досягла поставленої мети.

Офіційний мотив – відсутність договору оренди приміщень, які займає «Сервіспромексперт» і несплата за їхнє опалення не справив враження на директора даного ТОВ Олену Петрову. Вона категорично відмовилась підкорятися «ліквідаторам», які, як вона заявила, здійснюють рейдерське захоплення і що звільнить приміщення лише за рішенням суду.

Міські очільники вирішили не вдаватися до фізичного протистояння з очільницею «присоски», зголосившись застосовувати лише правові методи.

Передісторія така. Після того, як у Світловодську майже два роки тому було ліквідовано 5 ЖЕКів, на їхній базі було утворено 2 КП – «Житлосвіт-2012» та «Житлосервіс-2012», які очолили все ті ж начальники двох ЖЕКів, депутати міськради Євген Кармаліта та Микита Письменний.

Вони, в свою чергу, утворили при цих двох КП два субпідрядні ТОВ – «ЯРК-Комфорт» і «Сервіспромексперт», на чолі яких стали наближені комунальники і яких було наділено повноваженнями укладати договори з мешканцями міста на обслуговування житла.

Невдовзі, влітку 2014 року міський голова Юрій Котенко розірвав контракти з Кармалітою і Письменним, визначив єдиним надавачем послуг з утримання житла КП «Житлосвіт-2012» та призначив туди нового керівника. Спочатку ним став такий собі Михайло Костін, а з вересня – Олександр Письменним (родинних зв’язків між Микитою Письменним та Олександром Письменним не виявлено).

Окрім цих нововведень, ліквідації підлягали і два названі ТОВ, або, як їх охрестили громадські активісти – «присоски». Та перша спроба це зробити учора потерпіла фіаско…

Віталій АСАУЛЕНКО для «Першої електронної».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар