Мазутне господарство створили, а про мазут забули

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

20 листопада генеральний директор КП «Теплоенергетик» Сергій Кравченко презентував кіровоградській громадськості відремонтоване мазутне господарство, на відновлення якого дипкорпус кіровоградської міськради виділив близько 3 млн. грн.

«Робота над ремонтом мазутного господарства розпочалася у серпня, і зараз вже знаходиться на завершальній стадії. Тобто, ми зробили все, що в наших силах. Далі вже справа за державою – треба буде закупити мазут, ціна на який за останні 4 місяці різко виросла з 5,6 тис. грн. за тонну до 10 – 12 тис., – прозвітував перед громадськістю генеральний директор КП «Теплоенергетик» Сергій Кравченко.

Заступник директора «Теплоенергетика» з експлуатації Євген Гусєв повідомив, що для успішного газово-мазутного опалювального сезону треба як мінімум 9 тонн мазуту.

Нагадаємо, вже сьогодні кіровоградці платять за послуги центрального теплопостачання по 7, 51 за один м2. Незабаром ціну планують підняти до11, 65 грн. за м2.

Після того як російський газовий зашморг міцно затягнувся навколо шиї українців, Кабмін наказав скоротити споживання газу на третину. Кіровоградщина не залишилась осторонь цього наказу і почала шукати приховані резерви і можливі способи скорочення споживання блакитного палива. Як наслідок – повернулися до давно закинутого і забутого мазутного господарства. От би ще в той же час подбали й про закупку, тоді ще – значно дешевшого, мазуту. Та, попри все, тенденції – нові, а підходи – старі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар