У Кіровограді – безкоштовна реабілітація дітей з особливими вадами

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Центр ранньої соціальної реабілітації Кіровоградської обласної організації інвалідів працює два відділення (неврології та загальної соматики), що розраховані на 80 ліжок. У відділенні загальної соматики лікуються діти, які мають вади із такими діагнозами як: ожиріння, вада слуху, серцево-судинні захворювання та проблеми дихальної системи.
Про це кореспонденту Першої електронної розповіла директор центру Оксана Каминіна.

“У Центрі ранньої соціальної реабілітації Кіровоградської обласної організації інвалідів є також відділення фізіо-терапевтичного лікування. Процедури за призначенням ортопед, хірургів та травматологів проходять на спеціальній апаратурі у спортивному залі. Ця система працює як відділення відновлювальної терапії. Хворим діткам в основному надається допомога із корекцією суглобів.

У нас працює кімната сенсорики, у якій працює команда психологів. Вони допомагають дітям адаптуватись до соціуму. А головне, спеціалісти працюють із батьками таких дітей, які часто психологічно не витримують тиску від того, що їх діти не такі як усі. Це призводить до того, що вони починають зривати свою злість саме на цих дітках.

Діти, яких ми реабалітуємо, в основному з бідних родин, але у нас усе безкоштовно”, – розповіла директор центру Оксана Каминіна.

А ще зараз у Центрі ранньої соціальної реабілітації Кіровоградської обласної організації інвалідів триває ремонт. Зараз ремонтується приміщення їдальні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар