Олександрійці допомогли бійцям, організувавши «Час для добра»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Для підтримки військових-земляків у рамках акції «Зігрій солдата» в місті пройшов благодійний ярмарок «Час для добра». За кілька годин активістам з Координаційного центру волонтерів м. Олександрії вдалося зібрати 9 тисяч 517 грн., на які планують відразу ж закупити рації для бійців 17 батальйону територіальної оборони.

Треба сказати, що охочих взяти участь у доброчинному заході виявилося чимало. Серед них – місцеві підприємці і прості городяни. Напевно, завдяки всенародній підтримці організатори і проведи ярмарку в тому ключі, як і планували, згідно програми.

Біля Палацу культури «Світлопільський» розмістили торгівельно-виставковий майданчик на якому продавалася різноманітна випічка, солодощі, люб’язно надані місцевими підприємцями, а неподалік – вироби народних майстрів, товари патріотичної, національної та футбольної тематики. Поряд із тим працювала польова кухня, де безкоштовно пригощали смачною кашею та гарячим чаєм. Тут проводилися й різноманітні конкурси та козацькі змагання, інструктаж з рукопашного бою та медсанпідготовки. А ще на ярмарку тривав збір речей та продуктів для наших бійців. І також проходив благодійний аукціон від Ультрас Олександрії. Знайшлося місце тут і для бойової техніки, з якою могли познайомитись діти. На площі біля палацу культури встановили БТР, відремонтований місцевими майстрами.

А що ще цікаво, реалізатори продуктів харчування гроші з покупців не брали, а опускали їх в спеціальні скриньки для пожертвувань, які були розміщені поряд з кожним торгівельним павільйоном.

Ціни тут не кусалися, і особливо, не відрізнялися від загальноміських. «Виручені з реалізації продуктів і товарів кошти, відразу йдуть на потреби армії, – наголошує керівник Координаційного центру волонтерів м. Олександрії Ірина Кабанова. – Добре, коли люди це розуміють, як от для прикладу, справжній жест милосердя у цьому сенсі зробили два приватних підприємства, які передали на ярмарок 500 булочок, це ПП «Неємія» та ПП «В. Перепльотчикова», один олександрієць приніс два ящики яблук, всю виручку від реалізації передав і футбольний клуб «Олександрія», громадська організація «Козацький звичай», активно підтримали акцію і Ультрас Олександрії, а ще допомогла військова частина, яка забезпечили захід «польовою кухнею».

Не залишився осторонь благочинного заходу і голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, який через консультанта Юрія Гугленка передав для бійців чай, каву та сигарети на загальну суму в 10 тис. грн.

Активно сприяли проведенню масового заходу й Олександрійська райдержадміністрація, футбольний клуб «Олександрія» та група компанії «УкрАгроКом».

Підтримали захід й аматорські колективи з міста та району, в тому числі художні колективи з районного будинку культури та палацу культури «Світлопільський».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар