Поляки хочуть зробити український кордон пішохідним

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ініціатори громадянської кампанії «Piesze przejścia graniczne / пішохідні переходи» вважають, що облаштування спільного кордону між Україною і Польщею має сприяти дальшому розвитку спільних польсько-українських зв’язків.

А починати треба з маленького і досяжного – з відкриття пунктів пропуску для пішоходів і велосипедистів – вважають, ініціатори кампанії польські журналісти Мацєй Пьотровський і Якуб Логінов.

Кампанія стартувала в Польщі весною минулого року, а її метою було переконання польської влади для ширшого відкриття свого східного кордону на пішохідних і велосипедних туристів. «Можливість перетинати кордон пішки і велосипедом – це очевидний стандарт цілої цивілізованої Європи. Польсько-український кордон – це натомість один із нечисленних прикладів, де існують такі обмеження, котрі мають родовід ще з часів сталінізму. Вже давно пора це змінити, тим паче зараз, коли українці показали на Майдані, що хочуть жити за європейськими зразками, а Польща ці прагнення підтримує – говорить Мацєй Пьотровський.

Організаторам вже вдалося залучитися підтримкою кільканадцяти польських депутатів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар