ОБСЄ: РФ вивозить з України «вантаж-200» і вугілля

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Спостережна місія ОБСЄ повідомила, що протягом минулого тижня на російських пунктах пропуску «Гуково» й «Донецьк» зафіксовано перетин кордону значних груп осіб у військовій формі, а також вивезення до РФ із захоплених терористами частин Донбасу «вантажу-200» та вугілля.

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр повідомив про небезпеку зриву виконання Мінських домовленостей через те, що терористи блокують пересування представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. У разі їх допуску на окуповану територію, їм демонструють лише те, у чому зацікавлені терористи. За словами Ламберто Заньєра, наразі спостерігачі ОБСЄ не контролюють українсько-російський кордон, їх присутність на двох пропускних пунктах є скоріше політичною, бо зараз під наглядом спостерігачів перебуває 4 км кордону, а понад 400 км контролюють бойовики.

Водночас глава спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертугуль Апакан заявив, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі готова розширити свою місію на кордоні України з Росією. Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр також попередив про можливість військової атаки на Маріуполь. «Маріуполь – це та територія, де обстріли найсильніші. Це може бути підготовкою військової операції», – зазначив він.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар