Цвітному допомагатиме Німеччина

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Громада села Цвітне Олександрівського району стала переможцем міжнародного проекту, організованого Українським Фондом соціальних інвестицій при Кабінеті міністрів України.

Про це кореспонденту Першої електронної повідомив Цвітненський сільський голова Віктор Ліхненко.

З його слів, ініціативна група жителів села, до складу якої ввійшли вчителі місцевої школи та депутати сільської ради, подала на розгляд мікропроект „Капітальний ремонт будівлі дошкільного закладу”. Він зацікавив організаторів і був відібраний для реалізації з трьохсот (!) поданих у Фонд.

Віктор Ліхненко розповів, що вартість реалізації мікро-проекту – півтора мільйона гривень, з яких двадцять відсотків вкладає сільська громада, вісімдесят відсотків – інвестори з Німеччини.

На сьогодні вже замовлено і виготовлено в стислі строки проектно-кошторисна документація проекту. ЇЇ вартість – майже тридцять дві тисячі гривень – оплатила сільська рада.

Уже незабаром розпочнеться реалізація запланованого: перекриття будівлі дошкільного закладу, утеплення стелі та стін, ремонт кімнат, заміна двадцяти відсотків підлоги тощо.

„Ці всі роботи покращать тепловий режим у приміщенні, де зараз виховується до двадцяти юних жителів села, а також естетично змінять на краще і зовнішній, і внутрішній його вигляд”, – зазначив сільський голова.

Це вже третій міжнародний проект, у якому бере участь Цвітне. Завдяки грошам європейських інвесторів у селі капітально відремонтовано амбулаторію, в школі замінено вікна та двері.

Ініціатором різних проектів виступає сільський голова Віктор Ліхненко.

Для довідки. Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) є неприбутковою організацією, що створена з метою підтримки найменш соціально захищених верств населення, а також ініціатив територіальних громад і громадських організацій (Постанова Кабінету Міністрів України від 28.04.2000 №740).

УФСІ інвестує кошти міжнародних донорів у соціальну сферу.
При впровадженні проектів на рівні громад фонд приділяє особливу увагу сучасним технологіям енергозбереження та енергоефективності.
Донорами УФСІ у різні роки був Світовий банк, Уряд Великої Британії (DFID), Уряд Швеції (Sida), Уряд Японії (JSDF), Уряд Німеччини (KfW).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар