На Новоукраїнщині діти 7 й 11 років не повернулися до дому…

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

8 листопада до чергової частини Новоукраїнського райвідділу звернулася 35 річна жителька одного з сіл району та повідомила що її 11-річний син та 7-річний племінник після закінчення занять в місцевій школі не повернулися додому.

За словами жінки, спочатку вона шукала дітей самотужки. Проте – невдало. А також розповіла, що діти не раз виявляли цікавість до подорожей, але батьки встигали перешкодити дітям вирушати в самостійні мандрівки.

На місце події виїхав весь особовий склад райвідділу на чолі з начальником РВВС Ігорем Матвійчуком. Також до пошуків залучили громадськість.

О десятій годині ранку місцевий житель повідомив, що бачив дітей неподалік села в лісосмузі. Працівники міліції разом із чоловіком вирушили у вказаному ним напрямку. Підтвердженням того, що вони йдуть слідами малолітніх мандрівників став залишених дітьми на місці недавнього перебування велосипед. А через короткий проміжок часу діти самі з’явилися в полі зору дорослих. Виявилось, що мандрували юні туристи до Одеси, де живе батько одного з хлопчаків. Вночі діти грілись розпаленим власноруч багаттям та їли назбирані горіхи.

Як повідомив начальник Новоукраїнської міліції Ігор Матвійчук, дітей повернуто додому. Попередньо з ними провели профілактично-виховну бесіду.

Щодо матері складено адміністративні матеріали за порушення ст. 184 КУпАП України (невиконання батьками, або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей), що передбачає покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар