Покликали «Святині рідного краю» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Слухачі вищої народної школи та працівники Новгородківської центральної районної бібліотеки здійснили туристичну мандрівку, присвячену визначним місцям культурного та духовного життя рідного краю, відвідавши в селі Тарасівка новозбудований православний храм Сергія Радонежського.

Настоятель церкви отець Сергій провів заздравну службу, після якої всі присутні приклонили коліна в молитві за мир в Україні.

Учасники туристичної подорожі помилувалися внутрішнім оздобленням церкви і на деякий час забули про світські турботи, полинули в атмосферу миру, спокою, духовного наповнення, тому що саме в храмі народжуються роздуми про дорогу життя, вічну мудрість та вдосконалення особистості.

Собори та церкви — це символи духовного начала, доброти і чуйності, співпереживання і щиросердності.

Настоятель храму отець Сергій щиро подякував за відвідування святого храму та благословив всіх присутніх на добро і мир.

Директор Новгородківського музею історії району Оксана Кудіна підготувала туристичний путівник «Забуті святині» та розповіла про церкви, які діяли на території селища Новгородка, починаючи з ХУІІІ ст.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар