Після виборів – обмальовані коридори й понівечені унітази

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Бобринець на позачергових виборах депутатів Верховної Ради України був центром округу №100. Після виборів голова Бобринецької районної ради Іван Танасієнко перед депутатським корпусом висловив невдоволення діяльністю членів комісій. На його думку, на наступні вибори ОВК слід надати інше приміщення, яке б не могли руйнувати члени ДВК.

Начебто адміністративний будинок, який районна влада надавала протягом кількох попередніх і нинішніх виборів потерпає від масового перебування у ньому членів ДВК та їх життєдіяльності. На першому поверсі, наприклад, в туалетах повиривані навіть унітази, зламані рукомийники. У ряди стільців рівномірно в кожну щілину запхані упаковки від таблеток та інший непотріб, не кажучи вже про сміття на підлозі.

Від зробленого близько року тому ремонту внутрішніх стін адмінбудинку практично нічого не залишилося. Вони брудні, з обваленою внизу штукатуркою. В одному з місць неподалік бухгалтерії ОВК (біля редакції) можна побачити «наскальні малюнки»: хтось в очікуванні своєї черги малював по стіні графітним стержнем олівця. В іншому місці на стіні хтось залишив відбиток ноги. На першому поверсі «білого дому» прибирати все це довелося техпрацівниці РВО «Новий день». А хто ремонтуватиме понівечене?

Журналістів вразила ще одна ситуація. Техпрацівниця в день здачі протоколів мила підлогу в коридорі на першому поверсі, виконувала свою щоденну роботу. Жінка ввічливо попросила членів якоїсь ДВК відійти вбік на кілька хвилин, поки вона помиє. Та зненацька в відповідь зчинився гвалт і прозвучала лайка. Через певний час протоколи здали, але «на згадку» техпрацівниці залишили стежку з дрібно порваного паперу.

Сьогодні багато говорять про рівень грамотності членів ДВК. Мабуть, потрібно говорити ще й про рівень культури цих людей (до слова, відповідальних за таку важливу справу, як всенародні вибори) та проводити їм попередній інструктаж: як поводити себе в цивілізованому суспільстві, як користуватися туалетами, стільцями, ручками і т. д.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар