Журналістка проти голови РДА: епопея триває

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

7 листопада відбулося чергове судове засідання в Олександрівському районному суді за позовом журналістки Галини Шевченко до голови Олександрівської РДА Сергія Шпирки та редакції газети «Україна-Центр» про захист гідності і честі та ділової репутації.

«Оскільки представник відповідача Шпирки С.В. не зміг надати повні відповіді на запитання суду, суд, згідно статті 169 ЦПК України, вважає за необхідним викликати відповідача Шпирку С.В. в судове засідання для дачі особистих пояснень» – таку ухвалу винесла суддя Олена Комлач під час чергового судового засідання.
Дійсно, представник відповідача Шпирки С.В. Урсаленко О.М. чомусь наполегливо стверджував у суді, що Шпирка С.В. ніякої розмови з журналісткою газети «Україна-Центр» Оленою Нікітіною з приводу інциденту, що трапився 8 червня 2014 року на ставку за участі його сина Спартака Шпирки та його родини, не мав.

У свою чергу Олена Нікітіна заявила, що готова надати суду запис їх телефонної розмови й її повне розшифрування. Саме в тій розмові, яку згодом Олена Нікітіна виклала на сторінках газети «Україна-Центр», Сергій Шпирка стверджує, що під час інциденту сина була присутня й заступник головного редактора редакційно-видавничого об’єднання «Олександрівщина» Галина Шевченко, яка вела там відео-зйомку.

Більше того, Олександр Урсаленко протягом всього судового процесу з невідомих причин плутався в запитаннях не по суті справи, зокрема, цікавився перекладом заголовку статті «Власть новая – замашки старые?» українською мовою, тим, чи доведено, що Спартак Шпирка був у Бірках п’яним, та чому слова Сергія Шпирки з розмови з Оленою Нікітіною були надруковані в «УЦ» російською мовою…

Також Галина Шевченко представила в суді свідків, які доводять, що того дня ні в Бірках, ні навіть в Олександрівці її не було.

Наразі журналістка вимагає відшкодування матеріальної та моральної шкоди за нанесення шкоди її професійній репутації. Аргументуючи свої претензії лікуванням після перенесеного стресу та відсутності замовлень на її матеріали від ряду видань після того, як стаття «Власть новая – замашки старые?» вийшла в світ.

Зокрема журналістка стверджує, що вона має доказ, що після виходу статті їй відмовлено у прес-турі в Чеську Республіку.

Наступне судове засідання призначено на 27 листопада. Галина Шевченко сподівається, що суд об’єктивно розбереться у цій справі і нарешті поставить крапку в цьому конфлікті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар