Уряд встановив новий порядок адміністрування ПДВ

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська ОДПІ повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 569 від 16 жовтня 2014 року Державна фіскальна служба та Державна казначейська служба зобов’язані запровадити з 1 січня 2015 р. систему електронного адміністрування податку на додану вартість.

У тому числі планується відкриття до 25 грудня 2014 р. Держказначейством у зазначеній системі рахунків платникам податку на додану вартість, що зареєстровані платниками такого податку згідно із поданим до 15 грудня 2014 р. ДФС реєстром платників.

Такий рахунок відкривається автоматично на безоплатній основі і виключно на підставі реєстру платників податку, який ДФС після присвоєння особі індивідуального податкового номера платника податку надсилає Держказначейству. У свою чергу казначейська служба надсилає фіскальній службі повідомлення про відкриття електронного рахунка платника податку не пізніше наступного робочого дня з дня його відкриття. Після надходження такого повідомлення ДФС інформує платника податку про реквізити його електронного рахунка.

Варто відзначити, що впровадження електронного адміністрування податку на додану вартість дозволить детінізувати ПДВ. Очікується, що запропоновані зміни матимуть велику соціальну значимість та сприятимуть взаємовигідному співіснуванню усіх учасників податкових відносин, повідомляє Першій електронній прес-служба ОДПІ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар