Грантова програма посольства ФРН в Новомиргородському районі (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Новомиргородському районі на Кіровоградщині презентували проекти, які впроваджували в рамках грантової програми посольства ФРН.

Серед них – заміна віконних блоків та вхідних дверей на металопластикові енергозберігаючі в школі с. Каніж Новомиргородського району;
– покращення умов роботи дитячого садка с. Листопадове (монтаж систем опалення, заміна опалювального обладнання, утеплення горищ);
– покращення надання медичних послуг шляхом створення центру практики сімейної медицини в с. Оситняжка (заміна вікон, монтаж системи опалення шляхом встановлення піролізного котла);
– створення та організація діяльності тренажерного залу для молоді у Златопільській гімназії м. Новомиргорода;
– поліпшення умов проживання одиноких громадян похилого віку Панчівського стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новомиргородського району (будинок для одиноких престарілих громадян похилого віку та інвалідів).

У презентаційних заходах взяли участь аташе Катя Куцея та представник відділу економіки Посольства ФРН Аліна Іваненко, заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Кіровоградської обласної державної адміністрації Світлана Лобанова, координатор проектів ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» в Кіровоградській області Тетяна Головченко, голова райдержадміністрації Олександр Сенченко, перший заступник голови райдержадміністрації, координатор грантових програм Ігор Забажан, голови та представники громад Листопадівської, Оситнязької та Канізької сільських рад, а також директор Златопільської гімназії Віталій Бирзул, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олена Полтавець, начальник управління економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та промисловості райдержадміністрації Олена Наливайко, директор територіального центру соціального обслуговування Тетяна Горячко.

У Златопільській гімназії діти зустрічали гостей з хлібом та сіллю, читали вірші українською та німецькою мовами.

Делегація відвідала села Листопадове, Оситняжка, Панчеве та Каніж, в яких реалізовувалися проекти в рамках грантової програми посольства ФРН. Загальна вартість всіх п’яти об’єктів – 652,8 тис. грн. 458,9 тис. грн. з цих коштів надані посольством Німеччини.

Як повідомили Першій електронній з управління економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та промисловості райдержадміністрації, в Новомиргородському районі мають надію на подальшу співпрацю з Посольством ФРН по реалізації проектів у соціальній сфері.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар