Світловодськ закидає своїм сміттям навколишні села. Люди протестують

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На території Павлівської сільської ради (Світловодський район) пройшли дві протестні акції, пов’язані із питанням вивезення й утилізації сміття із Світловодська. 

Про це повідомив кореспондент Першої електронної зі Світловодська.

Так у першому випадку мешканці Павлівки і сусідньої Свердлівки, разом із активістами міськрайонної ГО «Світловодський народний люстраційний фронт», перекрили на кілька годин під’їзд до земельної ділянки, на яку міське КП «Комбінат комунальних послуг» звозить із Світловодська побутове сміття.

За твердженням протестувальників, це так зване сміттєзвалище функціонує без відповідно оформленої технічної документації. А дим і сморід від спалюваного там сміття вже не перший рік неабияк докучає мешканцям довколишніх сіл.

Коли кілька сміттєвозів не змогли проїхати до звалища через перекритий в’їзд, на місце прибули голова Світловодської РДА Руслан Степура та директор КП ККП Володимир Білан. Шляхом напружених перемовин сміттєвозам таки було дозволено викинути тут ще одну партію сміття. Але селяни і активісти пригрозили: у разі бездіяльності міської влади, за тиждень вони привезуть сюди залізобетонні блоки, якими перекриють дорогу. Відповідну петицію про свої наміри вони направили на адресу голови Кіровоградської ОДА.

У той же час сільський голова Павлівки Микола Панасенко разом із своїми односельцями перебував біля могильника токсичних відходів колишнього заводу «Калькулятор» і майже збанкрутілих «Чистих металів». Сюди із Світловодська прибули вантажівки, щоб позбутися листя і гілля, зібраних на загальноміському суботнику.

Селяни не дозволили вивантажувати тут привезений непотріб, адже між Світловодськом і Павлівкою не було укладено відповідної угоди на це. Після чого не розвантажені автівки відбули у невідомому напрямку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар