СБУ підозрює в державній зраді 31 особу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Від березня цього року слідчі СБУ зареєстрували більше 36 кримінальних проваджень за статтею «державна зрада», у яких повідомлено про підозру 31 особі.

Про це повідомили Першій електронній в прес-службі СБУ.

Нині СБУ здійснює досудове розслідування у 10 кримінальних провадженнях за ознаками злочину, передбаченого ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. Оголошено про підозру у вчиненні цього злочину 5 особам.

А цього тижня співробітники СБУ затримали 41-річного громадянина України, мешканця Донеччини з позивним «Радуга», який своїми злочинними діями сприяв терористичним організаціям на сході України.

Затриманий зізнався, що у квітні ц.р. брав участь у блокуванні військових складів з озброєнням ЗС України, розташованих у м. Артемівськ Донецької області, та в організації незаконного референдуму.

Встановлено, що зловмисник був завербований ватажком терористів Ігорем Гіркіним («Стрєлком») у травні ц.р. «Радуга» отримав від терористів завдання збирати та передавати бойовикам дані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України. Зібрані дані він передавав бойовику незаконного збройного формування «СМЕРШ», керівнику так званої військової поліції «ДНР» на прізвисько «Нос».

У серпні ц.р. «Нос» організував зустріч «Радуги» зі співробітниками ФСБ біля російського кордону, під час якої вони обмінялися розвідувальною інформацією щодо українських військових, задіяних у АТО. У подальшому обмін інформацією відбувався через мережу Інтернет.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар