Кіровоградські самбісти принесли перемогу українській збірній (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На початку листопада в місті Ужгороді відбувся Чемпіонат Європи з бойового самбо серед чоловіків, юнаків та юніорів, на якому себе проявили кіровоградські борці.  

 Про це Першій електронній повідомили в Кіровоградській обласній федерації бойового самбо.

 235 спортсменів із 35 країн світу (України, Білорусі, Молдови, Польщі, Чехії, Азейбарджану, Туреччини, Грузії, Румунії, Латвії, Литви та інших) показали високий рівень фізичної підготовки та розвитку спортивної культури бойового самбо. Серед української збірної були і кіровоградські спортсмени. Їх готували до турніру відомий на Кіровоградщині і в Україні тренер, чемпіон України з бойового самбо, призер багатьох всеукраїнських і міжнародних турнірів Роман Майніч та голова Кіровоградської обласної федерації бойового самбо В’ячеслав Шульга.

 Отже, у ваговій категорії 74 кг перше місце посів Андрій Турчин. У категорії 57 кг серед юнаків третє місце здобув Костянтин Шульга. Друге місце серед спортсменів вагової категорії 62 кг за Богданом Прозоровим. Перше місце у ваговій категорії 45 кг здобув Данило Джемига.

 У командному заліку першу сходинку п’єдесталу зайняла Україна, другими стали спортсмени з Молдови, а третє місце вибороли спортсмени з Польщі.

За словами голови обласної федерації бойового самбо В’ячеслава Шульги, хороший результат кіровоградські вихованці показали завдяки наполегливості та упертості в досягненні мети.

 «Наші спортсмени не вперше виступають на таких серйозних змаганнях, тому морально були готові до того, що боротьба буде важкою і серйозною. Але як показали результати змагань, призові місця ми отримали заслужено, заслуженою була й перемога української збірної у командному заліку. Приємно, що на турнірі були такі високі гості, як президент Європейської федерації бойового самбо Ельхан Велієв, який ще на початку турніру, так би мовити, «зарядив» самбістів на хороші показники. Тепер у нас попереду нові змагання і я впевнений, нові перемоги», – розповів В’ячеслав Шульга.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар