Кошти ЄС допоможуть розвитку Новгородківщини?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На сьогодні від Новгородківського району подано заявки щодо участі в проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громади (ПРООН)» від чотирьох громад: Верблюзької, Куцівської, Новоандріївської та Петрокорбівської.

Спрямовані вони на вирішення проблемних питань — водопостачання населених пунктів та опалення закладів соціальної сфери цих громад. Загальний обсяг коштів, які планується залучити на реалізацію даних чотирьох проектів, становитиме майже 700 тисяч гривень, з яких кошти Європейського Союзу — 520 тисяч гривень.

Нещодавно делегація від Новгородківського району, яку очолили голови райдержадміністрації Андрій Кочерга та районної ради Олександр Горбенко, взяла участь в презентації третього етапу проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громади (ПРООН)».

На важливості такої діяльності наголосив під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в області презентації й голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. Посадовець закликав голів районних рад та міських голів активніше брати участь у ґрантових та інвестиційних проектах і залучати кошти Європейського Союзу до розвитку області, обіцяючи при цьому підтримку обласної ради.

Усього від Кіровоградської області в цій фазі проекту буде брати участь дев’ять районів, повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар