Кіровоградщина: дарує Дарій свій талант новгородківцям (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Щаслива своєю творчою працею директор Новгородківського районного будинку культури Надія Миколаївна Дарій. Після закінчення Миколаївського культурно-освітнього училища вона вже 30 років дарує своє пісенне мистецтво глядачам, передає свої знання і вміння молодим колегам, аматорам сцени та учнівській молоді.

Справжньому працівнику культури притаманний постійний пошук, вміння побачити, знайти й підтримати здібності та хист кожного учасника художньої самодіяльності. «Залишай себе в праці і ти будеш щасливий», – писав Василь Сухомлинський.

Усі, кому довелось працювати з цією жінкою, відзначали її працьовитість, ентузіазм і закоханість у пісню, художнє слово.

Але й молодечий запал, і жвавість вдачі, й любов до української пісні – це далеко не повний перелік рис характеру цієї талановитої жінки. За зіграну роль матері в п’єсі-жарті Петра Стеценка «Бувальщина» Надії Дарій нагороджена дипломом за виконання кращої жіночої ролі під час проведення огляду-конкурсу «Театральна весна Кіровоградщини 2014».

Доречно відзначити, що й режисером цієї п’єси була Надія Дарій. Колективи районного будинку культури, який очолює Н.М.Дарій, є постійними учасниками районних, обласних та всеукраїнських конкурсів. На базі цього закладу проводяться обласні та регіональні свята. А Надія Миколаївна, як добра господиня, завжди хлібосольно зустрічає гостей.

Надія Миколаївна Дарій – кохана дружина, любляча мати. Разом із чоловіком Володимиром виховали двох дітей – сина Дмитра та доньку Тетяну. Донька, до речі, отримала в спадок від мами гарний голос, тож співають вони дуетом.

Вимогливість до себе та інших, величезна відповідальність, помножені на талант, даний Богом, характеризують цю тендітну жінку з добрими очима й щедрим серцем.

Дарувати свій талант людям це, мабуть, найбільше щастя для цієї жінки. А коли ця прекрасна талановита людина бачить на сцені своїх вихованців, то її душу проймає особлива радість – значить проросли зерна творчості, які вона засіяла у дитячих душах.

Нехай це щастя, творчий вогник, добро і здоров᾽я супроводжують її все життя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар