Особливості переміщення товарів українського походження з тимчасово окупованої території

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Головне управління ДФС у Кіровоградській області повідомляє, що товари, які відповідають критеріям повністю вироблених, достатньо перероблених чи ввезені на митну територію України та випущені для вільного обігу на тимчасово окупованій території України та випущені для вільного обігу на тимчасово окупованій території України, вважаються товарами походження з України та вільно переміщуються на іншу територію України без застосування будь-якого мита.

Це відбувається за умови подання сертифіката про походження товару з України. Такий сертифікат видається торгово-промисловими палатами України на іншій території України на іншій території України.

Для підтвердження походження товарів, що виготовляються у вільній економічній зоні „Крим”, застосовуються сертифікати форми У-1.

У разі надання при митному оформленні зазначеного сертифіката до товарів не застосовується будь-яке мито (ввізне мито, сезонне мито, спеціальне мито, антидемпінгове мито, компенсаційне мито).

Відповідна норма передбачена частиною 6.6 ст.6 Закону України від 12 серпня 2014 року №1636-VII „ Про створення вільної економічної зони Крим” та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України”, який набрав чинності 27.09.14, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар