В Олександрівському районі оздоровлено більше 2 тисяч школярів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Влітку в Олександрівському районі оздоровленням та відпочинком охопили 2026 дітей, тобто 80,1 відсотка від загальної чисельності дітей шкільного віку.

Зокрема, у пришкільних таборах відпочило 1545 хлопчиків та дівчаток, з яких 557 – діти пільгових категорій: 65 сиріт та позбавлених батьківського піклування, 21 дитина-інвалід, 362 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 47 – постраждалих внаслідок Чорнобильської категорії, 37 – дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 25 – талановитих та обдарованих та 499 дітей працівників АПК та соціальної сфери села.

Про це кореспонденту Першої електронної розповіла начальник відділу контролю за правильністю призначення й виплати пенсій та в справах сім’ї управління соціального захисту населення Олександрівської районної державної адміністрації Ольга Загинайко.

З її слів, у районі на оздоровчу кампанію протягом літніх канікул використано 735,32 тисячі гривень.

Відповідно до обласної комплексної соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей Кіровоградської області в район надійшли путівки на загальну суму 88,16 тисячі гривень.

За рахунок коштів районного бюджету відповідно до районної Програми оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків на оздоровлення дітей в пришкільних таборах використано 216,3 тисячі гривень, придбано путівки до оздоровчого табору «Жовтень» на загальну суму 69,7 тисячі гривень та відповідно до районної Програми соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни і праці, інвалідів, дітей – інвалідів та громадян похилого віку профінансовано кошти для придбання путівок на лікування та оздоровлення дітей – інвалідів в сумі 53,3 тисячі гривень.

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності придбав путівки до дитячих закладів оздоровлення на загальну суму 251,6 тисячі гривень та частково профінансовано оздоровлення дітей страхувальників на загальну суму 28,9 тисячі гривень. Крім того залучено також 27,2 тисячі гривень позабюджетних коштів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар