До можливого епідеміологічного сезону на Кіровоградщині готові

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Минулого тижня в області було зафіксовано 3279 випадків захворювання гострими респіраторними захворюваннями, 2194 з них -у дітей. Госпіталізовано 217 осіб, серед яких 169 – діти. Крім того вже на сьогодні офіційно підтверджено 2 випадки захворювання грипом штаму В.

Про це повідомила під час прес-конференції заступник головного державного санітарного лікаря області Тамара Ланкмілер.

Проте, до прийому хворих громадян в області готові – запевняє начальник департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко. На сьогодні підготовлено 639 «інфекційних» ліжок, половина з яких – дитячі. Підготовлені 210ліжко-місць й «боксового», ізольованого типу. Крім того, ще 400 «інфекційних» ліжок зарезервовано.

Разом із тим, сьогодні активно проводиться вакцинація жителів області препаратами Інфлювак, Флюарекс і Ваксиліт. Вартість вакцинації – близько 140 грн.

Епідеміологічна статистика

В епідсезоні 2013-14 років 12% жителів області, або ж 115 тис. осіб, перехворіли на гострі респіраторні захворювання. 9,5 тис. осіб, що складає 8,4% від загальної кількості жителів області, що захворіли за цей період, було госпіталізовано.

Загалом від грипу минулоріч було вакциновано більше 1% населення Кіровоградської області, що є вельми високим показником для України. Цього року пройшли процедуру щеплення 779 осіб.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар