Масове звільнення працівників: хто допоможе? (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У зв’язку з ліквідацією ПАТ «Новоукраїнський кар’єр» звільнено  64 працівники цього підприємства.

Станом на 7 жовтня ц.р. підприємство має великий борг із заробітної плати – 761,3 тис. грн., та єдиного соціального внеску. Виплачено лише  по серпень 2013 року.

Над врегулюванням даної ситуації в районній державній адміністрації зокрема працює відповідна  комісія, яка займається питаннями  соціального та пенсійного захисту людей. Днями відбулася зустріч працівників ПАТ «Новоукраїнський кар’єр» та представників служб району за участі першого заступника голови Новоукраїнської райдержадміністрації Наталі Степаненко.

Вивільненим працівникам рекомендували створити ініціативну групу, яка б відстоювала їх інтереси в судових інстанціях. Також людям було запропоновано допомогу юстиції та Пенсійного фонду в вирішенні юридичних питань та підготовці звернень до контролюючих органів.

Під час зустрічі Наталя Степаненко зазначила, що на сьогодні це єдине збанкрутіле підприємство в районі, де спостерігається таке масове вивільнення працюючих.

– « Ми боремося за кожне робоче місце. На сьогодні нас цікавить як доля самого підприємства так і виплата заборгованості з заробітної плати працівникам. На жаль, вивільнені висококваліфіковані працівники. Тож видобувним підприємствам варто розглянути можливість подальшого працевлаштування їх у своїх організаціях.» – зазначила посадовець.

Найбільше люди обурені тим, що підприємство до останнього відвантажувало видобуту продукцію, вони працювали, а розраховуватись з ними так ніхто й не став. На чиєму ж боці Закон?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар