Зведені дані ІАЦ РНБО станом на 3 листопада (ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Минулої доби в зоні АТО спостерігалися дві тенденції. Активність терористів, які продовжують порушувати режим припинення вогню, вчора дещо зменшилася. За минулу добу жоден військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Водночас не припиняється інтенсивне переміщення військової техніки та живої сили противника з території РФ до території, яка тимчасово підконтрольна бойовикам. Присутність російських військ вже навіть не маскується.

Найбільшу активність терористи проявляють у районі Донецького аеропорту, який було обстріляно з мінометів, а також у Станично-Луганському, Словяносербському та Попаснянському районах Луганської області.

Біля смт Фрунзе Слов’яносербського району Луганської області терористи з установок «Град», гранатометів та стрілецької зброї обстріляли блокпост № 31.

Українська артилерія завдала удару в відповідь по вогневим точкам противника. Ситуація на цій ділянці залишається непростою. Проте захисники блокпосту його суттєво підсилили, вони мають все необхідне для виконання завдань. Минулої доби терористи обстріляли й блокпост у районі с. Кримське.

Поблизу с. Старий Айдар Станично-Луганського району бойовики 4 рази обстріляли з мінометів, гранатометів, зенітних установок та стрілецької зброї взводний опорний пункт українських військових.

Бойових зіткнень на ділянках кордону за межами зони АТО минулої доби не було. Також не зафіксовано фактів здійснення повітряної розвідки незаконними збройними формуваннями на кордоні та в контрольованих районах. Загалом за минулий тиждень прикордонники зафіксували використання противниками 25 безпілотників.

Водночас протягом доби зафіксовано проліт 3 розвідувальних Су-24 Збройних Сил РФ над акваторією Азовського моря та над Керченською протокою, а також російського літака Іл-20 для проведення радіоелектронної розвідки над акваторією Чорного моря та поблизу острова Зміїний.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар