На Олександрійщині 16-річний школяр покінчив життя самогубством

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

31 жовтня в селі Звенигородка, що на Олександрійщині, поховали школяра, який, за попередньою версією, покінчив життя самогубством. За фактом смерті 16-річного школяра порушено кримінальну справу за ст. 115 КК України (самогубство). Cлідчі дії проводить Олександрійський міськвідділ міліції.

Повішеного в сіннику на території власного двору виявив батько. Він і повідомив про трагедію в міліцію.

Як розповів кореспонденту Першої електронної сільський голова Звенигородки Юрій Федоренко, мешкав підліток з батьками і старшою сестрою. Навчався в 10 класі Звенигородської школи. Вдома допомагав родині по господарству, приглядав за худобою, обробляв огород.

Що ж могло послужити причиною смерті школяра?

Директор Звенигородської школи Дмитро Бендеров розказав, що виховувався хлопчик у простій сільській родині. Навчався посередньо, школу відвідував постійно, але інколи пропускав через хворобу. За тиждень до смерті також був на лікарняному, навіть довідку в дитячій лікарні взяв, – каже директор, – але принести не встиг, таке скоїв, що всі ми й досі оговтатись не можемо. Непоганий був хлопець, якщо до 9-го класу ще міг десь там з кимось посваритися, то останні півтора року став спокійнішим, дисциплінованим, завжди був охайним. У школі додатково відвідував заняття з настільного тенісу та волейболу.

Прикро, що батьки успіхами сина не цікавились, а навпаки змушували його приділяти більше уваги домашньому господарству, а не навчанню – повідомляє керівник навчального закладу. Що ж призвело до трагедії Дмитро Бендеров однозначно сказати не може, але припускає, що скоріше за все – конфлікти в родині, версію суїциду через нерозділене кохання відкидає і сподівається, що обставини справи вже скоро з’ясують правоохоронці.

Також директор відзначив, що днями це питання з’ясовувала спеціальна комісія з міського управління освіти.

Сусіди ж подейкують, що між підлітком та батьками на побутовому грунті нерідко виникали конфлікти. Батьки змушували хлопця добряче працювати по господарству й не відкидають версію, що це могло штовхнути юнака до такого відчайдушного кроку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар