Кіровоград: рятувальники переймаються проблемами приватного житлового сектору

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Рятувальники Кіровоградщини постійно турбуються про безпеку в домівках жителів області. Розпочали акцію ще в літній сезон, А з настанням холодів така робота активізувалася, адже недотримання елементарних правил може призвести до біди. Фахівці служби «101» відвідують громадян, щоб нагадати як вберегти житло від пожеж.

Про це нагадали жителям Великої Балки працівники обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та Кіровоградського міського відділу спільно з представниками територіального центру соціального обслуговування м. Кіровоград. Запросили до участі в заході й журналістів місцевих ЗМІ. Рятувальники роздавали застережні листівки та цікавилися чи дотримуються порад місцеві жителі. Більшість приватних будинків опалюється газовим обладнанням, тож господарі перевіряють їх справність та у разі сумнівів викликають спеціалістів.

Під час відпрацювання мікрорайону рятувальники зустрілися з головою квартального комітету №18 Любов’ю Чущенко та запросили інших жителів будинків. Громадянам, зокрема, нагадали про заборону спалювання сухого листя, оскільки це не лише загрожує пожежній безпеці, а й шкодить навколишньому середовищу. Погодилися місцеві жителі й з тим, що не варто перевантажувати електромережу аби зігрітися, адже це може призвести до пожежі. На завершення зустрічі голові квартального комітету надали застережні листівки про безпеку під час опалювального періоду. Їх вона передасть жителям району, оскільки з більшістю спілкується особисто.

У тому, що така робота дійсно приносить результати сумніватися не доводиться. Під час брифінгу начальник Кіровоградського міського відділу Управління полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов повідомив, що співробітники проводять відпрацювання груп ризику – пенсіонерів, багатодітних родин та інших. Тож, рейди, які проводяться у співпраці з квартальними комітетами та соцпрацівниками досить ефективні, повідомляють Першій електронній з прес-служби управління ДСНС у Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар