Інтернет-шахраї переїхали з Полтави в Новоукраїнку

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Нещодавно працівниками Новоукраїнської міліції розкрито шахрайство в результаті якого постраждала 29-річна жителька міста Дніпропетровська. Виявилось, що панянка потрапила до лап шахрая через мережу Інтернет.

Як стало відомо, у ході розслідування, невідома особа, яка представилась Сергієм, розмістила в Інтернеті інформацію про продаж мотоциклу із розрахунковим рахунком для переказу коштів та номером мобільного телефону.

Домовившись по телефону про суму та умови обміну грошима і товаром, жінка вже наступного дня перерахувала обумовлену суму на вказаний рахунок. За декілька днів, не дочекавшись будь-яких повідомлень від продавця, вона намагалась зателефонувати до нього, але абонент був вимкнений. Тож жінка позбулась і грошей, і мотоцикла…

Працівниками Новоукраїнського районного відділу міліції, було встановлено, що із вказаного рахунку із банкомату в м. Новоукраїнка нещодавно було знято суму в кількості 500 грн.. В ході досудового слідства стала відома особа шахрая. Ним виявився житель Полтавської області, 27- річний чоловік, який, приїхав в гості до свого родича в наше місто. У нього ж він і попросив банківську карточку, пояснивши родичу, що для нього на неї перерахують кошти. І вже через два дні по тому молодий чоловік повернув картку власникові. Таким чином зловмисник ввів в оману не тільки покупця, а ще й свою рідню.

По даному факту порушено кримінальне провадження за ст.. 190 КК України (шахрайство). Підприємливому молодику повідомлено про підозру у вчиненні ним злочину.

Як зазначає начальник Новоукраїнського райвідділу міліції Ігор Матвійчук використовуючи онлайн-оголошення та спеціалізовані форуми Інтернет магазинів для купівлі та продажів товару громадянам необхідно бути особливо пильними.

Правоохоронці попереджають, що подібні злочини розкриваються один із десяти. Тому вони наголошують: будьте пильними, не довіряйте невідомим людям, які телефонують, та користуйтеся лише перевіреними сайтами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар