Центр дослідження суспільства: Вибори пройшли – про ВПО забули

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Центр дослідження суспільства(м. Київ) стверджує – вибори пройшли – про ВПО забули: в коаліційній угоді ані слова про внутрішньо переміщених осіб.

29 жовтня було опубліковано текст Коаліційної угоди, яку ще обговорюють переможці позачергових парламентських виборів 2014 року.

На 48 сторінках Коаліційної угоди не знайшлося місця питанням внутрішньо переміщених осіб. В урядовому варіанті є лише перелік вже напрацьованих урядом проектів. Очевидно, що вибори минули, і вирішення соціальних проблем майже півмільйона осіб для політиків втратило актуальність.

Аналіз законодавства проведений ЦДС показує, що прийняття закону «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» – це важливий крок, проте він є рамковим і забезпечує тільки мінімальні стандарти захисту прав. Для реальних кроків потрібна розробка цільових програм, в першу чергу, щодо забезпечення житлом та працевлаштування. Цих кроків немає в проектах коаліційних угод.

Аналітики Центру дослідження суспільства почали аналізувати ситуацію з ВПО ще від початку окупації АР Крим та регулярно публікують унікальні та вичерпні звіти щодо ситуації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар