Зігріти чи «нагріти» сільських школярів хочуть в Голованівському районі?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З понеділка учні НВК «Семидубська ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» не відвідують школу. Причина – аварія в котельні: старенький твердопаливний котел дав тріщину й протік на четвертий день опалювального сезону. А районна влада допомогти школярам відмовилась.

Про це Першій електронній розповів сільський голова Семидубів Павло Грінченко.

Коли трапилась така біда, він одразу привів у школу майстрів, щоб заварити тріщину. Але ті подивилися і винесли невтішний вирок – метал проржавів так, що ремонту не підлягає. Тоді сільський голова дізнався ціну нового котла (18 тис. грн., якщо доставити потрібно терміново – за день-два) і взявся за пошуки грошей. Звернувся до місцевого фермера Василя Скрипара і компанії «Кернел».

На підприємстві пообіцяли, що допоможуть школі, але дадуть не всю суму, а лише 12 тисяч, та й то – тижнів через два. У фермера ж Павло Грінченко попросив докласти до обіцяної суми ще 6 тис. Але Скрипар, за словами сільського голови, одразу відмовився допомагати школярам. Мотивував це тим, що ні з ним, ні з сільським головою ніхто з керівництва району не радився з приводу звільнення з посади очільника районного відділу освіти, з яким уже була налагоджена співпраця.

«Отримав відмову. А гроші то потрібні – діти мерзнуть, – розповідає Павло Грінченко. – Тоді я пішов до нашого голови РДА Ігоря Ткаченка. Кажу: допоможіть, ще 6 тисяч не вистачає. І знаєте, що він мені порадив?! Сказав зачекати тиждень-два, доки «Кернел» дасть 12 тисяч. Тоді поїхати в магазин і дати ці гроші, як завдаток. А решту – пообіцяти привезти за кілька днів, – пояснює сільський голова. – А якщо ще 6000 я так ніде й не знайду, то за порадою Ткаченка, можу взагалі забути про борги, – обурюється чоловік.

Продовжуючи оббивати владні пороги в пошуках підтримки для сільської школи, Грінченко пішов до колишнього начальника відділу освіти РДА Михайла Коломійчука. Саме за його сприяння фермер Василь Скрипар таки пожертвував 6 тис. грн. на новий котел.

Зібравши необхідну суму, Павло Грінченко таки замовив котел і вже за кілька днів дітей теплом таки забезпечать. А районні чиновники так і залишилися зі своїми порадами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар