Кіборг: Повертатися додому без Перемоги ми не збираємося… (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Під «Градами», «Ураганами», «Смерчами», мінометним обстрілом та чорним від диму небом, так звані “кіборги” з 93-ї механізованої бригади боронять один зі стратегічних об’єктів у зоні АТО.

А слова, винесені в заголовок, промовив наш земляк, 36-річним Сергій Голобородько –«кіборгом», який в складі 93-ї механізованої бригади несе оборону донецького аеропорту, під час зустрічі. Мабуть вони є найкращим підтвердженням бойового духу, який панує нині на передовій в зоні АТО.

«Захоплення аеропорту дасть перевагу терористам і змусить українську армію повністю перебудовувати лінію оборони. Незважаючи на те, що з кожним днем атаки посилюються, ми розуміємо, що віддати аеропорт це означає віддати злітну смугу, яка так необхідна російським військам для посадки туди своїх літаків, – застерігає командир бойової машини Сергій Голобородько.

У нелюдських умовах вівйськовослужбовець разом із іншими українськими вояками, яких вороги за мужність і стійкість вже прозвали “кіборгами”, раз за разом витримував артобстріли та танкові атаки, і майже щодня відбивав наступ терористів.

Він бачив загибель своїх товаришів, дивився смерті в вічі, в його душу теж заповзав страх ( особливо, коли побачили на території аеропорту чеченців – розказав боєць), але він як і більшість українських воїнів розуміє, що іншого шляху крім Перемоги в України немає.

Сергій завітав до рідної домівки, де на нього чекали дружина та 11-річна донечка Анастасія. Під час короткотривалої відпустки він зустрівся і з волонтерами та подякував їм за допомогу і підтримку, яку відчувають бійці української армії.

Також разом із іншими вояками, які повернулися на кілька днів додому, танкіст віддав останню шану земляку Андрію Ткаченку, який загинув в зоні АТО.

Сергій Голобородько мобілізований на службу 2 квітня ц.р. До цього чоловік він працював у місцевому господарстві СТОВ «Росія» трактористом. Але війна внесла свої корективи і в його мирне життя…

Олена КОМІСАРЕНКО для Першоїелектронної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар