Устинівка потерпає від безводдя (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Устинівка – селище міського типу, що розташоване на берегах річки Березівка в степовій зоні Кіровоградської області. Населення міста нараховує приблизно 4 тисячі населення, оскільки смертність там досить висока.

Ви запитаєте чому? А все через те, що вони мають проблеми із водою. Основним джерелом питної води в Устинівці є колодязі громадського використання. І саме в них виявлено високий рівень нітратів та нітритів, перевищення мікробіологічних та санітарно-хімічних показників. Питанням водопостачання якісної води не займаються й досі, навіть тоді коли їхня Устинівська центральна районна лікарня залишилась без води.

Усі відділення лікарні відрізані від води через те, що водонапірна вежа замулилась і вже за терміном свого використання потребувала заміни. Через лікарню проходять тисячі хворих, а воду лікарі завозять і носять у відрах для роботи. Така проблема з водою не залишила осторонь нашу громадську організацію «ФЛОРА». Людмила Шестакова разом із регіональним координатором зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради із прав людини в Кіровоградській області — Віктором Жученя відвідали Устинівську центральну районну лікарню та поспілкувались із головним лікарем – Сербіненко Світланою. Пані Світлана провела для нас екскурсію корпусами лікарні, показала, як користуються завчасно набраною водою у відрах для роботи та як власними власними силами проводять ремонт у приміщеннях.

На проблеми лікарні в районній раді не звертають уваги і про очистку водонапірної вежі чи буріння нової свердловини мова досі не йде. Виникає питання: невже в бюджеті району не можуть виділити 35-40 тисяч гривень для ремонту чи нової свердловини? Чому і досі вони не вирішують це питання? І чи довго лікарі будуть носити воду з бочок?

Марина Кісільова, прес-служба ГО “ФЛОРА” , для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар