У Кіровограді вшанували пам’ять героїв–земляків, учасників АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 27 жовтня, у Кіровоградській міській раді вшанували героїв України, воїнів – земляків, які віддали своє життя за право народу жити в незалежній єдиній державі.

Ушанування відбулося напередодні знаменної дати – Дня визволення України від німецько – фашистських загарбників.

Сьогодні Україна переживає найбільше випробування в своїй новітній історії. Український народ піднявся на збройну боротьбу за незалежність та територіальну цілісність. У цій війні ми, на жаль, маємо немало загиблих і поранених, проте отримали і першу історичну перемогу – згуртовану націю, яка готова відстоювати свою гідність, свою честь і свою свободу.

Цього дня зі словами підтримки до родин воїнів, які відійшли у вічність, звернувся зі словами підтримки секретар Кіровоградської міської ради Іван Марковський. Він подякував батькам героїв – земляків за те, що виховали справжніх патріотів України й пообіцяв від імені влади розділити з сім’ями загиблих важкий тягар турбот.

Іван Марковський вручив рідним героїв посмертні відзнаки Кіровоградської міської ради та виконавчого комітету «За заслуги» ІІ ступеню та матеріальну допомогу.

Згадаймо їх усіх поіменно:
Алєксєєв Микола Васильович
ВласенкоЮрій Олександрович
Волкотруб Віталій Юрійович
Волохов Олексій Олегович
Гаркавенко Віктор Олександрович
Глобенко Олексій Іванович
Горовенко Ігор Сергійович
Коваленко Юрій Вікторович
Кондаков Олександр Володимирович
Котовий Сергій Феліксович
Кулигін Олег Борисович
Майстерюк Роман Андрійович
Марков Іван Анатолійович
Матвієнко Андрій Вітальйович
Петрович Віталій Іванович
Придаток Дмитро Миколайович
Романов Федір Анатолійович
Сабада Олександр Борисович
Сєнчев Сергій Олексійович
Сніцар Павло Леонідович
Паршутін Олег Володимирович
Черноморченко Ростислав Олександрович
Шершень Андрій Олексійович

Відповідно до затвердженої міською радою Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей – мешканців м. Кіровограда грошову допомогу на лікування після отримання поранення під час військової служби отримали і сімнадцять воїнів кіровоградських частин.

Пам’ять всіх полеглих героїв вшанували хвилиною мовчання і піснею в виконанні Кіровоградського муніципального камерного хору під керівництвом Юрія Любовича.

Цього дня також родини учасників АТО, військові побратими бійців, представники влади, громадськість міста відвідали Рівнянське, Лелеківське, Старобалашівське і Далекосхідне кладовища, де спочивають герої – захисники. На знак безмежної вдячності на їх могили лягли живі  квіти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар