Найгучніші порушення виборів-2014

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Серед порушень, які зафіксували спостерігачі під час позачергових виборів до Верховної Ради України є кілька досить гучних.

На Одещині на дільниці №510861 у Татарбунарах хід голосування було перервано через святкування ювілею члена виборчої комісії. Відповідальні за видачу бюлетенів члени комісії залишили робоче місце без нагляду, повідомляє комітет виборців України.

На Вінниччині спостерігачі Громадянської мережі «Опора» спостерігали низку випадків голосування виборців без паспортів. Видавали людям бюлетені без пред’явлення документів на виборчій дільниці №05587. Члени комісії не реагували на зауваження спостерігачів і заявляли, що без документів голосують лише літні люді, і «гнати їх у другий кінець села за паспортом ніхто не буде». Аналогічні випадки були зафіксовані на ДВК №050856 та на ДВК №050545, повідомляло УНІАН.

На Львівщині на одній з виборчих дільниць зникла гербова печатка. За фактом інциденту вже відкрито кримінальне провадження.

На Миколаївщині «замінували» виборчу дільницю №480911. Всі спостерігачі вийшли з приміщення, залишилися у будівлі лише троє невідомих. Коли на місце події прибули правоохоронці, одна зі скриньок для голосування вже була заповнена на половину.

Загалом правоохоронці зафіксували кільканадцять повідомлень про «замінування» дільничних комісій у різних областях України.

В Одесі спеціальна виборча дільниця №000001, розташована в СІЗО, отримала тисячу зайвих бюлетенів. Про це повідомив Комітет виборців України. Несвоєчасно відкрилась виборча дільниця в окрузі № 135. Члени вказаної ДВК просто забули про перехід на «зимовий» час.

На Херсонщині, на виборчій дільниці №650462 в Скадовську сейф з бюлетенями для голосування відкривали сокирою під наглядом всіх членів ДВК. Зробити це довелося через те, що голова дільничної комісії загубила ключі.

На Донеччині в Артемівську члени ДВК зіпсували всі бюлетені для голосуванні в одномандатному окрузі, проставивши штамп «вибув» навпроти прізвища кандидата, який не відмовлявся від балотування у нардепи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар