Ситуація в зоні АТО на 26 жовтня (ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У день виборів до парламенту, підрозділи сил АТО несуть службу у посиленому режимі. У місцях дислокації українських силових підрозділів має проголосувати понад 10 тис. військовослужбовців.

За даними Донецької облдержадміністрації, станом на 10.00на території області відкрилося 1047 виборчих дільниць з 1097, або 96% від загальної кількості. Голосування проходить спокійно.

У зоні АТО перебуває Президент України Петро Порошенко. Президент проінспектував другу лінію фортифікаційних споруд, після чого відвідав місто Краматорськ, зустрівся з військовослужбовцями, ознайомився з ходом голосування.

У Луганській області організація виборів повністю контрольована. Вчасно відкрилися 420 виборчих дільниць. Деякі дільниці не відкрилися через відсутність кворуму. Місцева влада робить усе можливе, щоб протягом дня дільниці запрацювали і громадяни змогли проголосувати. В цілому голосування проходить без ексцесів.
За минулу добу активність терористів у зоні АТО порівняно з п’ятницею зменшилась. Бойових втрат серед українських військових немає, поранено трьох військовослужбовців.

Кількість та інтенсивність обстрілів минулої доби знизилась. Зокрема, загалом за добу зафіксовано 18 обстрілів, але третина з них здійснена по наших позиціях у районі н. п. Нікішине Шахтарського району Донецької області. І в основному це були обстріли зі стрілецької зброї.

З мінометів терористи обстріляли Донецький аеропорт, але він залишається під контролем наших військових.

Ситуація на 32-му блокпосту у районі н.п. Сміле перебуває під контролем українських військ, бойових зіткнень там не було.

У Маріуполі спокійно, в місті відбувається голосування, виборчі дільниці перебувають під посиленою охороною.

Наші підрозділи продовжують фіксувати прибуття з Російської Федерації техніки та живої сили на неконтрольовані українською владою території. Сили АТО готові діяти адекватно ситуації.

За минулу добу зафіксовано 6 випадків застосування безпілотників.

Упродовж доби бойових зіткнень на кордоні поза межами АТО не було.

Вчора під час розвідувально-пошукових заходів у районі н.п. Камишне Луганської області прикордонники спільно з взаємодіючим підрозділом ЗСУ виявили схованки диверсійної групи бойовиків, в яких терористи готувались до проведення теракту.

За добу 25 жовтня піротехнічні підрозділи ДСНС України виявили та вилучили 79 одиниці боєприпасів: артилерійських снарядів – 39; мінометних мін – 18; бойових гранат та мін – 7; реактивних боєприпасів – 5; інших вибухонебезпечних предметів – 10.

За зведеними даними ІАЦ РНБО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар