Лідери дитячого парламенту зустрілися з воїнами АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 24 жовтня, лідери дитячого парламенту Олександрійщини зустрілися зі своїми Героями – воїнами АТО, земляками, які щойно повернулися із зони бойових дій.

Поспілкуватися з бійцями школярі змогли під час чергового засідання районного парламенту у рамках реалізації проекту «Я і моя Армія», ініційованого Центром дитячої та юнацької творчості Олександрійського району. До участі в заході долучилися й активісти Координаційного центру волонтерів м. Олександрії – зокрема, Любов Мороз та Наталія Аріє.

Традиційно засідання шкільних лідерів розпочала координатор районного парламенту дітей Надія Панченко, яка наголосила, що в рамках проекту «Я і моя Армія» благочинні акції на підтримку українських бійців проводяться у всіх школах району. У тому числі, акція «Зігрій солдата», «Добро в шкарпетках», «Діти – янголи миру», «Оберіг для бійця», «Напиши листа російському солдату».

Учні, батьки, і педагоги активно долучаються до волонтерського руху, а доброчинні справи продовжують від початку бойових дій на Сході.

Окремо увагу присутніх Надія Панченко зосередила на проведенні акції «Напиши лист російському солдату», яку в школах оголосили нещодавно. Ініціатором її проведення виступила директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Чемерис, вона ж і розповіла школярам, як виникла така ідея, а також відзначила, що перші 10 листів вже написані, окремі з них зачитала. Кілька листів прочитали й самі автори – учні Куколівської та Протопопівської шкіл. Усі звернення дітей до російських вояків, як пообіцяла Ірина Чемерис, передадуть адресатам, а також розмістять у соціальних мережах.

Потім до слова запросили військових-земляків, які на власні очі пережили страхіття неочікуваної війни. І 47-річний Віктор, і 18-річний Валентин, які останнім часом служать в Маріуполі, з болем та сумом в очах розповідали дітям, що зараз відбувається в зоні проведення АТО, ділилися й тим, які історії з ними траплялися, а також дякували школярам за підтримку, їхні листи, обереги та іншу допомогу. Діти з неприхованою цікавістю слухали розповіді військових, задавали їм запитання.

Виступаючи перед школярами, волонтерка Любов Мороз подякувала їм за підтримку й відзначила, що військові, які зараз відстоюють інтереси України на сході, роблять все можливе, щоб молоде покоління в майбутньому жило в заможній, вільній і по-справжньому європейській країні.

На згадку про зустріч школярі вручили військовим невеличкі обереги та листи, підготовлені спеціально для українських солдатів. Засідання парламенту завершилось проведенням флешмобу «Ланцюг миру», ініційованого учнями Бутівського НВК. Під час його проведення усім школярам роздали невеличкі кольорові папірці, на яких вони написали побажання миру й злагоди. Після цього папірці склеїли і в результаті вийшов різнобарвний паперовий ланцюг миру. Діти кажуть, що побачити його зможе кожен охочий, адже «Ланцюг миру» обов’язково буде розміщений в соцмережах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар