Новоукраїнка попрощалася з Андрієм Ткаченком, героєм АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

23 жовтня в Новоукраїнці прощалися з загиблим під час проведення антитерористичної операції на Донеччині героєм – сержантом 93-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України Ткаченком Андрієм Валерійовичем.

Віддати шану своєму земляку, який загинув заради цілісності України, прийшло чимало новоукраїнців. Серед них – волонтери, які ще місяць тому спілкувалися з Андрієм на передовій. Тоді, приймаючи допомогу від новоукраїнської громади, 34-річний сержант щиро радів: «Ви перші з волонтерів, хто дістався до нас під Авдіївку. Ось приїду в відпустку, завітаю на ваше зібрання і щиро подякую усім, хто допомагає нашим солдатам». Та не судилося…. Уже через місяць волонтери зустрічали його тіло на в’їзді до Новоукраїнки тривожними сигналами кількох десятків автівок.

Зі словами щирої скорботи, співчуття рідним загиблого на прощальному мітингу виступили міський голова Олександр Корінний, голова районної ради Валерій Савенко, голова Шишкінської сільської ради Михайло Деремук та заступник обласного військового комісара підполковник Олег Молчанов.

Невимовний біль охоплює від розуміння того, що з кожним днем війна відбирає життя у наших українців, робить нещасними цілі родини, матерів, батьків, дружин та дітей.

До мобілізації Андрій Ткаченко працював водієм, трактористом у селі Шишкіне. Останні 9 років жив у Новоукраїнці, працював на кар’єрі ТОВ «Єврощебінь».

У загиблого героя залишилися мати, молода дружина та чотирирічний син.

«Він з честю і гідністю виконав свій обов’язок,- говорили виступаючи. – Але чи може це бути виправданням смерті?», – говорили на панахиді земляки.

У день жалоби на знак скорботи за загиблим земляком було приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, комунальних підприємствах і закладах, державних підприємствах, установах та організаціях міста. Під час загальноміської хвилини мовчання, буде призупинено рух громадського та приватного транспорту. У церквах Новоукраїнки проведено поминальні молебні за загиблим.

Поховали Андрія Ткаченка на Алеї слави міського кладовища, поряд із загиблим в АТО підполковником Збройних Сил України Володимиром Мамадалієвим.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар