У Міноборони «загубили» 25 мільйонів набоїв

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Нестачу 25 мільйонів набоїв до стрілецької зброї, які зберігалися в морському порту на Миколаївщині без належної охорони виявила Головна військова прокуратура.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Внаслідок недбалого ставлення колишніх високопосадовців Міністерства оборони України з 2000 року по теперішній час у ДП «Спеціалізований морський порт «Октябрськ» (Миколаївська область) без належного обліку, охорони та режиму зберігалося 50 мільйонів набоїв калібру 7,62… Проведеною під час перевірки інвентаризацією вказаних засобів ураження зафіксовано наявність лише половини з їх первинної кількості», – зазначається в повідомленні.

Як зазначають у ГПУ, ці набої призначалися для реалізації в одну із африканських країн, однак, у зв’язку з накладенням ембарго на експорт, реалізовані не були. Пізніше службові особи Міністерства оборони не вжили необхідних заходів щодо повернення цього державного майна власнику, всі обліково-звітні документи, що могли свідчити про приналежність боєприпасів до оборонного відомства, були знищені, а самі набої зняті з обліку.

У прокуратурі нарахували близько 16 млн. гривень збитків від оборудки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар