Мешканці Ульяновського району відмовляються продаватися за 300 грн.

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Близько двохсот мешканців Ульяновського району вийшли на трасу Київ-Одеса з акцією протесту проти підкупу виборців з боку кандидатів у депутати по 101 округу Михайла Поплавського та Віталія Грушевського.

Як пояснив один з активістів Народного руху «За чесні вибори!» Віталій Річиця, учасники мітингу звинувачують Поплавського та Грушевського в підкупі виборців.

Зокрема, представники Михайла Поплавського протягом минулих двох тижнів провели подвірний обхід в Ульяновському та Голованівському районах, під час якого відкрито пропонували виборцям по 300 грн. за кожен голос. При цьому вони не записували особистих даних виборців, а лише адресу і кількість осіб, які погодилися «продатися».

За інформацією жителів Ульяновки, центр скупки голосів кандидата-мажоритарника знаходиться біля ресторану «Батьківська хата» (на 248-му км. траси Київ-Одеса). Тому саме тут вони влаштували мітинг. З собою люди принесли плакати з «Поплавок, скуповуй худорбу, а не виборців!», «Поплавський – чемодан, вокзал, Черкаси!», «Ні» підкупу Грушевського!», «Аваков, наведи лад на 101 окрузі» та ін..

Варто відмітити, активісти Народного руху «За чесні вибори!» , члени громадянської мережі ОПОРА та громадські активісти з Черкаської області вже неодноразово повідомляли про підкуп виборців Михайлом Поплавським.

Нагадаємо, 19 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян». Цей закон посилює кримінальну відповідальність за підкуп виборця чи учасника референдуму.

«Пропозиція, обіцянка або надання виборцю неправомірної вигоди за будь-які дії, пов’язані з реалізацією ним виборчого права, караються обмеженням волі на строк до 3-х років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років», – йдеться в законі.

Фото зі спільноти “Типова Ульяновка”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар