Олександрійці «Покровським ярмарком» задоволені

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

«Покровський ярмарок», ініційований Олександрійською райдержадміністрацією за сприяння міської влади, спільно з місцевими товаровиробниками уперше провели в Олександрії.

Презентували свої території та сільгосппідприємства 14 сільських громад Олександрійщини. Найбільшу кількість продукції запропонували Нова Прага, Головківка, Косівка, Ізмайлівка. На ярмарок селяни привезли хліб та крупи, цукор, олію та свинину, рибу та овочі. Тут можна було скуштувати шашлик та куліш, свіжу випічку, а також поласувати різноманітними солодощами, придбати недорогі вироби народних майстрів та навіть живі квіти.

У цілому, на ярмарку було велелюдно. Найдовші черги збиралися біля прилавків з продажем м’яса та овочів.
Ціни на ярмарку, як і обіцяли організатори, були нижчі від магазинних. Кілограм свинини коштував до 40 грн., шашлик від 20 грн., цукор від 7, 50 грн., крупи від 4 грн., пиріжки від 2 грн., кошик з живими квітами (хризантемами) від 25 грн. Тож більшість із тих, хто сюди завітав, залишилися задоволеними своїм візитом, люди зауважують, що такі ярмарки вкрай потрібні, тому організовувати їх варто частіше.

Виручені в ході ярмарку 10 тисяч 823 гривні організатори заходу передали на підтримку бійців АТО до Координаційного центру волонтерів міста Олександрії.

Незважаючи на несприятливу, прохолодну й вітряну погоду, на ярмарок завітало чимало городян. Олександрійці мали змогу придбати тут продукти харчування від районних товаровиробників та вироби місцевих народних умільців. Товари продавалися за вигідними цінами, зі знижками на 15-20%. Городяни мали змогу також відвідати шинок та скуштувати там українського куліша й вареників, а ще послухати народні аматорські колективи.

Учасників ярмарку привітали заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль та міський голова Степан Цапюк. За словами Ю. Коваля, подібні ярмарки для Кіровограду стали традиційним звичним явищем, а Олександрійський район у цих заходах завжди виборював перші місця.

Наприклад, в останньому обласному ярмарку отримали нагороди за І місце в номінації «Найкраща презентація району», ІІ місце в номінації «Кращий коровай» та грамоти й подяки колективам народної творчості, умільцям ручної роботи та учасникам ярмарку. То чому б і в Олександрії не робити такі ярмарки частіше, як мінімум щорічно. Тим більше, що Олександрійський район один із найбільших в області – край сільськогосподарської промисловості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар