Лікарня не закриється! Хто ж і для чого підбурює Тишківку?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Чутки про ліквідацію медичного закладу в селі Тишківка Добровеличківського району не на жарт налякали місцевих жителів. Інформація про те, що кілька населених пунктів невдовзі залишаться без стаціонарних ліжкомісць і медичного обслуговування, хтось поширив минулого тижня.

Громадські активісти негайно звернулися по допомогу до народного депутата Станіслава Березкіна. А вже наступного дня, 9 жовтня, депутат повідомив – лікарня в Тишківці працюватиме далі.

Щойно постав конфлікт, Станіслав Березкін звернувся до директора департаменту охорони здоров’я ОДА Олега Рибальченка з вимогою зберегти Тишківську дільничну лікарню та стаціонар, адже в Тишківці медичну допомогу отримують мешканці шести населених пунктів, а це приблизно 5 тисяч осіб.

«Принципова позиція обласного департаменту охорони здоров’я була зберегти можливість стаціонарного лікування пацієнтів у цих закладах. Ми ще минулого року рекомендували районній владі зберегти ліжкомісця в цих закладах, закріпивши їх за центральною районною лікарнею. Відтак влітку, знову ж таки – ще минулого року, спільним розпорядженням Добровеличківська РДА і райрада вирішили (дослівно): “розмістити територіально віддалені підрозділи терапевтичного відділення Добровеличківської ЦРЛ в частині приміщення другого поверху Піщанобрідської амбулаторії загальної практики сімейної медицини та в частині приміщення другого поверху Тишківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини”. А це означає, що про скорочення чи ліквідацію ліжкомісць у цих закладах не йдеться», – оперативно прокоментував ситуацію Олег Рибальченко.

За його словами, мова нібито йшла не про ліквідацію закладу і навіть не про припинення стаціонарного обслуговування, а про реорганізацію дільничної лікарні в амбулаторію і закриття лише нічних ліжкомісць.

Про те, що заклад працюватиме й надалі, а не лише до 1 січня 2015 року, активістам із Тишківки повідомили того ж дня. Разом із тим, певні політичні сили використали непоінформованість населення і, не маючи реальних підстав, збурили громадськість. У результаті вчора, 16 жовтня, тишківці зібралися на мітинг, щоб знову відстоювати власні права на медичне обслуговування. Про те, хто організував зустріч і запросив на неї телерепортерів – люди не знають.

Коли їм повідомили, що питання про закриття лікарні було вирішено Станіславом Березкіним ще минулого тижня, одна з мітингувальниць обурилася: «А для чого ж нас змушують тут революцію робити?».

Тож доки одні політики збирають мітинги, інші – вирішують проблеми людей.

Світлана Томашевська, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар