Будемо з м’ясом, але без яєць?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Виробництво м’яса господарствами усіх категорій в січні–вересні 2014 р. склало на Кіровоградщині 51,5 тис. т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з відповідним періодом минулого року відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці. В сільськогосподарських підприємствах – на 1,1 тис. т., в господарствах населення – на 2,9 тис. т.

Загальне виробництво молока за той же період збільшилося на 2,8% і склало 265,7 тис. т. В аграрних підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 482 кг (на 14,1%) і становив 3894 кг.

Загальне виробництво яєць всіх видів птиці зменшилося на 3,2% і склало 416,7 млн. шт. Несучість курей – несучок у січні–вересні 2014 р. склала 225 шт. проти 252 шт. у січні–вересні 2013 р.

Загальна чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 143,8 тис. голів (на 2,8% менше, ніж на 1 жовтня 2013р.), у т.ч. корів – 66,6 тис. голів (на 1,8% менше), свиней – 276,8 тис. голів (на 0,1% більше), овець та кіз – 56,2 тис. голів (на 3,4% менше), птиці – 5944,1 тис. голів (на 2,8% менше).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар