Президент змінив порядок місцевого самоврядування

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Як повідомляє прес-служба Глави держави, документ № 1680-VII визначає тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування, діяльності органів місцевої влади в окремих районах Донецької і Луганської областей.
Основна мета нового Закону – створення умов для якнайшвидшої нормалізації обстановки, відновлення правопорядку, конституційних прав і свобод громадян, створення умов для повернення жителів до вимушено залишених місць постійного проживання, відновлення життєдіяльності в населених пунктах та розвитку цих територій. Також відновлюються права і законні інтереси юридичних осіб.

Документ також визначає порядок забезпечення узгодженої діяльності органів місцевого самоврядування цих територій з органами центральної виконавчої влади.

Особливий порядок на зазначених територіях запроваджується Законом тимчасово, на три роки, з дня набрання ним чинності. Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар