Прокурор центрального апарату Генпрокуратури – злочинець?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За попередньою змовою старшого прокурора відділу центрального апарату Генеральної прокуратури України з цивільною особою, в період серпня-жовтня 2014 року шляхом шахрайства вони заволоділи грошовими коштами приватного підприємця в особливо великих розмірах у сумі 2 млн. 212 тис. грн.

Злочинну діяльність старшого прокурора відділу центрального апарату Генеральної прокуратури України задокументовано Головним слідчим управлінням спільно з управлінням внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури України та співробітниками ГУБОЗ МВС України.

Прокурору інкримінується підбурювання до дачі неправомірної вигоди за повернення вилученої в ході обшуку побутової техніки та закриття кримінального провадження службовими особами Державної фіскальної служби України стосовно вказаного підприємця.

14 жовтня цього року зазначеному співробітнику прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України та 15 жовтня ухвалою слідчого судді обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативною заставою у сумі 360 тис. грн.

Також його відсторонено від посади старшого прокурора відділу центрального апарату Генеральної прокуратури України.

Щодо приватної особи – співучасника кримінальних правопорушень, 15.10.2014 складено підозру та в цей же день ухвалою слідчого судді надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Як повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ, Генеральної прокуратури України, на даний час проводяться процесуальні дії, спрямовані на встановлення фактичних обставин вчинених кримінальних правопорушень, в тому числі досліджуються обставини щодо ймовірної причетності службових осіб Державної фіскальної служби України до їх скоєння.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар