Важливо

Щоб отримати шенгенську візу, тепер потрібно бронювати готель

Світлана Листюк
Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Від учора, 15 жовтня, змінилися правила прийому документів на шенгенську візу. Так, для виготовлення найпростішої польської шопінг-візи необхідно буде подавати документи, що підтверджують вид діяльності, бронювання готелю та виписку.

Про це повідомляє на сайт візового центру Польщі.

Для отримання візи потрібно підготувати такі документи:

 1. Документи, що підтверджують вид діяльності (довідка з роботи):

для найманих працівників – довідка з місця роботи, а також інформація про реєстрацію і контактні дані підприємства;

для приватних підприємців – оригінал і копія реєстраційних документів підприємства;

для осіб, які не працюють – витяг з банківського рахунку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці;

для пенсіонерів – документ, який підтверджує отримування пенсії;

для учнів і студентів – довідка з навчального закладу, в якій зазначено період вільний від занять учня або студента.

2. Документи, що підтверджують наявність фінансових засобів (виписка з банку).

3. Документи, що підтверджують проживання (бронь готелю).  Сюди входить гарантійний лист приймаючої сторони і бронювання готелю або інший документ, який підтверджує проживання.Друга половина жовтня буде перехідним періодом, відтак ті, хто має призначені дати подачі документів у жовтні, не підпадають під нові вимоги.

Проте на скільки днів і на який термін має бути бронювання готелю і чи повинно воно бути оплаченим чи ні наразі не відомо. Цю інформацію буде повідомлено на сайті Генконсульства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

Будьте першим, що прокоментував

Залишити коментар

Адреса вашої електронної пошти не буде опублікована.


*