Важливо

Щоб отримати шенгенську візу, тепер потрібно бронювати готель

Від учора, 15 жовтня, змінилися правила прийому документів на шенгенську візу. Так, для виготовлення найпростішої польської шопінг-візи необхідно буде подавати документи, що підтверджують вид діяльності, бронювання готелю та виписку.

Про це повідомляє на сайт візового центру Польщі.

Для отримання візи потрібно підготувати такі документи:

 1. Документи, що підтверджують вид діяльності (довідка з роботи):

для найманих працівників – довідка з місця роботи, а також інформація про реєстрацію і контактні дані підприємства;

для приватних підприємців – оригінал і копія реєстраційних документів підприємства;

для осіб, які не працюють – витяг з банківського рахунку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці;

для пенсіонерів – документ, який підтверджує отримування пенсії;

для учнів і студентів – довідка з навчального закладу, в якій зазначено період вільний від занять учня або студента.

2. Документи, що підтверджують наявність фінансових засобів (виписка з банку).

3. Документи, що підтверджують проживання (бронь готелю).  Сюди входить гарантійний лист приймаючої сторони і бронювання готелю або інший документ, який підтверджує проживання.Друга половина жовтня буде перехідним періодом, відтак ті, хто має призначені дати подачі документів у жовтні, не підпадають під нові вимоги.

Проте на скільки днів і на який термін має бути бронювання готелю і чи повинно воно бути оплаченим чи ні наразі не відомо. Цю інформацію буде повідомлено на сайті Генконсульства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

Будьте першим, що прокоментував

Залишити коментар

Адреса вашої електронної пошти не буде опублікована.


*