Для чого Кіровограду котельні?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прокурор Кіровограда у судовому порядку вимагає визнати незаконними рішення Кіровоградської міської ради та договір іпотеки, за якими в заставу банку передано майно, належне громаді міста – дві котельні по вулицях Промисловій, 8 та Волкова, 5б.

У 2004 Кіровоградською міською радою році було передано в оренду ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» об’єкти із забезпечення населення послугами централізованого теплопостачання.

У 2007 році на підставі рішень міськради підприємство укладає іпотечний договір з банківською установою для отримання кредиту в п’ять млн. грн. До переліку майна, яке надається в заставу, увійшли і вказані котельні.

У подальшому за договором виникла заборгованість, і, як наслідок, – банківська установа звернулася до суду щодо її стягнення застави.

Як встановила прокурорська перевірка, Кіровоградська міська рада не мала права надавати в заставу вказане майно. Законом заборонена передача в іпотеку об’єктів інженерної інфраструктури та благополуччя міст, включаючи мережі, споруди, устаткування, які пов’язані з постачанням тепла, води та газу.

На разі, з метою захисту інтересів громади та недопущення переходу права власності на котельні третім особам, прокурор міста звернувся з позовною заявою до господарського суду Кіровоградської області, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар