На Долинщині перевірили «тихих мисливців” (фото)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Рейд-перевірку місць «тихого полювання» грибників провели працівники Служби 101 Долинського району в лісовому масиві Державного підприємства «Долинське лісове господарство».

Загалом, людей зустріли небагато, але все ж вони є, що свідчить про початок цьогорічного сезону збирання, а значить – і вживання дикорослих грибів.

Отже працівники пожежно-рятувальної служби починають здійснювати рейдові перевірки місцях (лісових масивів, лісосмуг), де зазвичай «полюють» грибники та ведуть роз’яснювальну роботу щодо небезпеки збирання та вживання дикорослих грибів у їжу.

Ефективність такої роботи не завжди залежить від кількості поінформованих збирачів, адже навіть один грибник, який пішов з кошиком до лісу, може потім пригостити зібраним «делікатесом» десятки людей. Інколи таке смакування закінчується трагічно.

Під час рейдів рятувальники роздають листівки, спілкуються з людьми та нагадують, що сьогодні навіть їстівні гриби, особливо в кіровоградському степовому регіоні, є шкідливими і вживати їх дуже небезпечно.

Управління ДСНС в області звертається до всіх любителів «тихого полювання» не вживайте самі, а тим паче – не пригощати інших дикорослими грибами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар