«Окрилені творчістю» експонують свої унікальні вироби в Кіровограді (фото)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Окрилені творчістю» члена Національної спілки художників України, майстра народного мистецтва Ольги Коломієць (м. Кіровоград) та майстра декоративного розпису Наталії Попової (смт Голованівськ) розгорнула свою експозицію в виставковій залі творчого об єднання «Дивосвіт» обласного Центру народної творчості в Кіровограді.

На виставці представлені вироби в оригінальній техніці витинанки та декоративного розпису.

Як розповіла кореспонденту Першої електронної сама винуватиця події лауреат обласної премії в галузі архітектури, геральдики, вексилології та декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка Ольга Коломієць, в творчості її надихає саме життя. На жаль, сьогодні, через події, що відбуваються на Сході України, воно не безхмарне і не веселе. Тому майстриня, представивши до уваги шанувальників 20 своїх робіт, добирала їх таким чином, щоб дати відчути своєю творчістю сум, велич і неповторність сучасної України.

Ольга Коломієць відома в області як автор творів живопису, вишивки ікон бісером та перлами, композицій на тему усної народної творчості, сюжетних книжкових ілюстрацій. Цього року майстриня вперше презентувала колекцію робіт, виконаних в техніці витинанки.

Наталія Попова презентувала (заочно) колекцію художніх виробів, створених у техніці декоративного підлакового розпису, переважно на чорному тлі. У роботі майстриня в основному використовує орнаменти петриківського розпису, наносячи його на дерев’яні дощечки, тарілки та інші керамічні вироби. Створивши найбільшу декоративну тарілку діаметром 2,42 м, майстриня стала рекордсменом України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар