Березова Балка запросила народного депутата на храмове свято (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мешканці мальовничого села Березова Балка, що за 12 км від Вільшанки, відзначили храмове свято, на яке запросили й народного депутата України Станіслава Березкіна.

Як розповів Першій електронній сільський голова Ігор Іванов, колись у селі була прекрасна церква Покрови (1794 року спорудження). Якби її не зруйнували, то їй цього року виповнилося б 220!

До речі, за переказами церква була зведена козаками, які і село заснували. Це сталося приблизно після російсько-турецької війни (1768-1774 рр.).

«Дуже приємно, що у Березовій Балці, заснованій козаками в далекому 18 столітті, сьогодні як брати живуть разом люди різних національностей, – зазначив Станіслав Березкін. – Я знаю, що тут колись був храм Покрови Пресвятої Богородиці – один з найдревніших на Кіровоградщині. За останні 600 років Покрова була одним з найбільших свят українського козацтва. Цього ж року ми зустрічаємо Покрову в особливих умовах: у країні йде війна. Що сьогодні хвилює людей найбільше? Долі своїх синів, батьків, чоловіків, братів. 1,5 тисячі наших хлопців знаходяться в зоні АТО, серед них багато і з Вільшанського району. І я хочу сказати, що волонтери з вашого одні з найактивніших у допомозі бійцям. Ми твердо знаємо, що відстоїмо свою Україну і свою Свободу. Ми віримо, що окупанта НЕ буде на кіровоградській землі». – наголосив народний депутат.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар