Воїну АТО Олександру Пономарьову потрібна допомога

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Олександр Пономарьов народився 1 вересня 1982 року в Кіровограді. Навчався до 8 класу у Кіровоградській ЗШ №18, а з 8 по 11 клас – у Кібернетичному ліцеї №28.

У 2003 році закінчив КНТУ (факультет «Комп’ютерні системи, автоматика та управління»). Працював інженером-програмістом, інженером-системником.

З 23 липня 2007 року – контрактник військової частини А-0759 м. Кіровограда (50-й окремий навчальний загін спеціальної підготовки). За період служби Сашко здійснив більше 200 стрибків із парашутом.  У 2013 році з квітня до серпень проходив стажування у США.

У зв’язку з реформуванням військової частини в м. Кіровограді Олександр з вересня 2013 року продовжив службу в м. Миколаєві, в 79-й окремій аеромобільній десантній бригаді.

У лютому 2014 року разом із бригадою його відкомандирували до Криму, а в травні – у зону АТО.  1 липня поблизу міста Червоний Лиман (Донецька область) при зачистці «зеленки» його групу обстріляли і Сашко отримав вогнепальне поранення, в результаті чого були пошкоджені легені, переламаний хребет, ребро, травмовано спинний мозок. Олександр витримав операції у Харківському, а потім ‒ у Київському військовому госпіталі. Тут, будучи прикутим до ліжка, під крапельницею, просто в Госпіталі Олександр одружився зі своєю коханою дівчиною Оленою.

На зібрані волонтерами та друзями гроші Сашка відправили на лікування до Ізраїлю. На сьогодні стан Сашка поліпшився, проте до цих пір нижня частина тіла залишається нерухомою. Кошти на лікування практично закінчилися (залишилося ще на кілька днів). У зв’язку зі складністю поранення хлопцю потрібно хоча б ще один місяць пролікуватися в реабілітаційному центрі. А це коштує 45 тисяч доларів.

Олександр – мужній воїн, вірний син свого народу, герой-захисник. В його арсеналі вже є медалль «За військову доблесть» та орден «За мужність» ІІІ ступеня. Сашко міг би заслужити ще не одну нагороду у війні за суверенітет України, а натомість у лікарняній палаті бореться за життя. Ви можете допомогти йому перемогти у цій війні, підтримавши матеріально.

Номер картки дружини Сашка:
Пономарьова Олена 5168742012611434 ПриватБанк

Поширити:

Залишити коментар:

коментар