На Олександрівщині побувала делегація асоціації земляцтв областей України (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Представники асоціації земляцтв областей України на чолі з головою асоціації Віктором Ткаченком завітали на Кіровоградщину. На кордоні Черкаської та Кіровоградської областей їх зустрічали заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Віта Атаманчук та голова Олександрівської районної державної адміністрації Сергій Шпирка.

– Мені завжди приємно запрошувати на свою батьківщину друзів, бо я впевнений – Кіровоградський край – найкрасивіший і найгостинніший, – зазначив кореспонденту Першої електронної газети голова Кіровоградського земляцтва Микола Мездрін.

Гості ознайомилися з соціально-культурним життям Олександрівщини та відвідали в селі Розумівка Свято-Хрестовоздвиженську церкву-усипальницю генерала Миколи Раєвського і сільський краєзнавчий музей. Приємною несподіванкою для всіх став подарунок церкві-усипальниці голови фонду М.Раєвського Вадима Бухаріна – вишитий бісером на полотні образ Сікстинської Мадонни. Цю роботу виконала в Сибіру донька Миколи Раєвського Марія Волконська у 1829 році – в рік смерті батька.

Далі маршрут представників асоціації проліг у Кіровоград.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар