Гаївські школярі на курганах саджають тюльпани

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У рамках проекту “Лабіринти розмаю”, який започаткували вчителі Гаївської школи І-ІІ ступенів Кіровоградського району школи, на днях учні будуть висаджувати тюльпани на курганній групі №18-21. Для місцевих учнів та вчителів  вже стало гарною традицією висаджувати квіти на курганах з метою благоустрою рідного краю.

“Ми хочемо висадити тюльпани саме зараз, восени, щоб вже весною вони квітнули та радували око”, – з посмішкою розповідає кореспонденту “Першої електронної газети” про ініціативу організатор, вчитель початкових класів Гаївської школи Віта Примак.

До благоустрою курганної групи №18-21, що знаходиться якраз при в’їзді в село і до складу якої входить чотири кургани, готувалися всім селом. Педагог каже, що в селі було розклеєно підготовлені заздалегідь оголошення, в яких організатори зверталися до жителів села з проханням надати цибулинки тюльпанів для їх подальшого висадження на курганах, а також запрошували долучитися до благоустрою.

“Як результат – ми зібрали цілий ящик цибулинок тюльпанів. Щиро вдячні односельцям, що вони приєдналися до нашої акції”, – з вдячністю відгукується педагог.

Подібна акція надзвичайно корисна для учнів, адже так з молодшого віку можна прищепити любов до рідного краю, збереження матінки-природи, благоустрою рідного села та загалом любові до своєї Батьківщини, переконані організатори проекту. Для інших шкіл – це теж гарний приклад подбати про благоустрій свого краю.

Варто додати, що гаївці постійно дбають про порядок та розквіт свого населеного пункту. Ще весною цьогоріч вони започаткували проект “Лабіринти розмаю”, в рамках якого теж висаджували квіти біля школи, обеліску, на курганах, а вже влітку ті своїм цвітом радували селян та гостей.

Варто додати, що перший етап даної акції, спрямованої на благоустрій рідного краю підтримав і народний депутат України Станіслав Березкін, який став партнером даного проекту.

Про перший етап акції можна прочитати тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар